Béčko porazilo vedoucí Darkovičky

8. mistrovský zápas  ♦   neděle13.10.2024   ♦   III. třída okresní soutěže


.
MFK Kravaře „B“ vs. FK Darkovičky „B“ 4:0 . (1:0)

.

Naše B-mužstvo porazilo v nedělním dopoledni dosavadního lídra soutěže z Darkoviček, díky čemuž se na pár hodin posunulo do čela soutěže.

.
Na utkání poslední ligy dorazilo úctyhodných 160 diváků, kteří viděli kvalitní fotbal v podání obou celků. Kravaře měly krapet navrch a po necelé čtvrthodince šly zásluhou Hrdličky do vedení – 1:0. Vzápětí mířil nepřesně z otočky Seibert. Hosté dali o sobě vědět po úniku Fukana a přímém kopu Kabische, ani jeden si ovšem na brankáře Kurku nepřišel. Kabisch pak neproměnil nájezd po obrovské hrubce domácích stoperů. Kravaře se ještě do poločasu připomněly střeleckými pokusy Hrdličky a Hegera, ale ani jeden si cestu do sítě nenašel.

Zkraje druhého poločasu se hostující Kabisch opět řítil v úniku na bránu, ale ani z druhého nájezdu na gólmana Kurku nevyzrál. Místo toho udeřilo na druhé straně. Po rohovém kopu a následné skrumáži propálil míč do sítě Ohřál – 2:0. Zanedlouho to už bylo o tři branky. Čerstvě nastoupený Glabazňa si pohrál s hostující obranou a nekompromisní ránou k tyči navýšil vedení – 3:0. Hosté odešli fyzicky a Kravaře na hřišti dominovaly. Pokusy Hegera a Nestroje lapily připravené rukavice Kudly. Hostující brankář měl i kus štěstí, když ho po dalším úniku Ohřál přehodil, ale balón zastavilo břevno. Poslední branka utkání padla po parádním sólu Nestroje přes celé hřiště, kdy si ve finále narazil s Hrdličkou a dovezl míč až do sítě – 4:0. Kravaře šly po výhře aspoň na pár hodin do čela, než je odpoledne opět přeskočila Bělá.

.


.
Branky:  10. Hrdlička, 60. Ohřál, 62. Glabazňa, 73. Nestroj.

Poločas:  1:0
Rozhodčí:  Adam Haas
Diváků:  160

Sestava Kravař:  D. Kurka – Skrbel, O. Bitomský, Malý, Harasim, Seibert, Šrom, Nevřela, Heger, Kudlík, Ohřál. Střídali: Kryštof, Halfar. Trenér: Karel Štěpán.

.

Příští mistrovské utkání sehraje naše B-mužstvo v příští sobotu 19.10.2024 a sice venku, když se v derby představí na hřišti v Kobeřicích. Zápas se hraje ve 14:30.

.

Updated: 20/10/2024 — 11:45